Fördelar med att investera i reklam

Oavsett om du driver ett företag eller planerar att göra det så bör du veta att reklam och marknadsföring är en av de viktigaste aktiviteterna. Reklam är verktyget som ditt företag måste använda sig av för att hamna hos människors medvetande. Det skapar en personlig koppling som gör det mer sannolikt för mottagaren att vilja veta mer om ditt företag. Ett misstag som vissa gör är att ifrågasätta om det lönar sig att investera i reklam eller inte. Faktum är att reklam lönar sig på många sätt som du snart ska få se. Därför kan ett företagslån vara en bra lösning om du saknar kapital och inte hittar en investerare eller affärspartner. Hos Qred.com går det snabbt att ansöka och du behöver inte oroa dig för några dolda avgifter. Eftersom det är säkert att ditt företag gynnas av reklam så kan du betrakta ett lån som en långsiktig investering. Om du ännu inte övertygad så kommer du snart att bli!

Här presenteras sju anledningar till hur reklam gynnar ditt företag, vilka är följande:

  • Skapar lojala kunder.
  • Ökar din exponering.
  • Ger ditt företag ett positivt intryck.
  • Lockar nya kunder.
  • Främjar till upprepade köp.
  • Håller konsumenter uppdaterade.
  • Ökar din försäljning.

Fortsätt läsa för att se närmare på dessa fördelar med reklam och varför ett företagslån är en smart idé.

7 anledningar till att investera i reklam

1. Skapar lojala kunder. Reklam skapar lojalitet till ett varumärke genom att förmedla en känsla av förtroende hos konsumenten. Inte sällan använder sig reklam av anpassade ord och ideal som är inriktade på en önskad målgrupp. Detta uppmuntrar att de fortsätta vara lojala och hålla sig hängivna till ditt företag.

2. Ökar din exponering. Reklam gör att ditt företag exponeras för potentiella köpare. Ju mer exponering ditt företag genererar desto mer benägna blir konsumenter att vilja veta mer om det. Studier visar att företag som stadigt investerar i marknadsföring i genomsnitt ökar sin försäljning med 100 procent. I motsats så minskar tillväxten med ungefär hälften hos de företag som minskar sin marknadsföring.

3. Ger ditt företag ett positivt intryck. Reklam ger dig möjligheten att förmedla en positiv bild av ditt företag. Det förmedlar för såväl konsumenter som konkurrenter att du är öppen för att göra affärer.

4. Lockar nya kunder. Reklam är ett sätt att inte bara locka lojala kunder utan även nya som kanske flyttat in i ditt område. När nya konsumenter exponeras för din reklam hamnar du högst upp i sinnet inom området du är verksam.

5. Främjar till upprepade köp. Reklam motiverar konsumenter att vara lojala och handla från samma företag upprepade gånger. I en tid av oändliga alternativ och valmöjligheter är det avgörande att konsumenter fortsätter att bli påminda om dig.

6. Håller konsumenter uppdaterade. Med regelbunden reklamföring håller du dina konsumenter uppdaterade om nya händelser eller produktlanseringar. Detta har fördelen att alltid hålla din konsument upplyst utan att konsumenten blir tvingad att leta efter information.

7. Ökar din försäljning. I slutändan handlar reklam om att få ditt företag att tjäna pengar. Positiv och medryckande reklam gör konsumenter mer än villiga att köpa från ditt företag. Därför är företagslån som investeras i reklam ett sätt som får ditt företag att växa och lyckas.