Jobba hemifrån med digital marknadsföring

Annonskampanjer i tidningar och på tv börjar sakta men säkert konkurreras ut av så kallad digital marknadsföring. Idag är vår digitala närvaro högre än någonsin vilket gör att det även är på nätet företag väljer att marknadsföra sig. Det ger i sin tur dig nya karriärmöjligheter som digital marknadsförare.

Drivs du av tanken på att få företag att växa och utnyttja sin fulla potential? Då kan ett arbete som digital marknadsförare vara det rätta för dig. Det är dessutom ett yrke där det finns goda möjligheter för dig att jobba hemifrån och därmed styra dina egna dagar. Hos The Place finns mängder med tjänster inom området utannonserade. Ta dig en titt för att hitta ditt nästa drömjobb.

Så blir du digital marknadsförare

Hur börjar man då arbeta som digital marknadsförare? En bra början är att du har ett stort intresse för sociala medier, målgrupper och plattformar. Att läsa en utbildning inom digital marknadsföring är också bra. Idag finns mängder av utbildningar att välja bland, många på distans. Under coronapandemin har det blivit vanligare att satsa på digital marknadsföring, även för de mindre företagen. Det är en fördel för dig som vill jobba inom området eftersom det inte råder någon brist på potentiella kunder. På Lunds universitet pågår just nu en undersökning där man synar svenska företagares strategier inom digital marknadsföring. Som blivande aktör inom området kan den vara mycket intressant att ta del av.

Fördelar med att arbeta hemifrån

Du har egentligen allt att vinna på att arbeta som digital marknadsförare hemifrån. Du slipper till exempel långa resor till jobbet där bussar och tåg är försenade. Den dyrbara tiden kan du istället lägga på ditt arbete. Genom att inte resa till jobbet slipper du de kostnader det annars skulle innebära. Du har även möjlighet att lägga upp din arbetsdag exakt på det sätt du vill. Kanske arbetar du som allra bäst sena kvällar? Då kan du göra just det när du arbetar på distans. Just nu rekommenderas också att man arbetar på distans, vilket gör att du som redan arbetar hemma inte behöver ställa om.

Var finns jobben?

Om du vill arbeta som digital marknadsförare finns det lite olika vägar att gå. Du kan naturligtvis välja att ha en egen firma och knyta olika företagskunder till dig. Det kan dock ta tid att bygga upp en bra kundbas. Du kan också söka ett arbete som digital marknadsförare och bli anställd. Många företag erbjuder idag möjligheten att arbeta hemifrån. Hos The Place hittar du många lediga tjänster. Lägg gärna till en bevakning så att du ser nya arbeten så fort de dyker upp. Att arbeta som anställd kan vara tryggt och skönt då du slipper att ständigt jaga nya kunder. Du kan istället ägna dig åt det du är bäst på, nämligen digital marknadsföring.