Omtalade reklamfilmer

Har du ett företag som är i behov av en slagkraftig reklamfilm? Då gör du rätt i att kontakta ett produktionsbolag. Crispfilm ligger bakom ett antal uppmärksammade reklamfilmer, bland annat för Trygg Hansa, Apoteksgruppen, Peab och Vattenfall. Om du har ett budskap är de ett duktigt produktionsbolag som kan hjälpa dig att förpacka det. För inspiration kan du kanske hitta det i reklamfilmerna vi ska titta närmare på i det här inlägget. Här kan du läsa om några av de senaste årens mest uppmärksammade reklamfilmer.

Old Spice (2010)

Old Spice som producerar skönhetsprodukter träffade mitt i prick när de anlitade Wieden+Kennedy för att göra en serie reklamfilmer. Resultatet blev en av 2000-talets mest virala reklamkampanjer. Filmen var absurd och fantastiskt välproducerad på samma gång. Stjärnan i filmen är en man som beskriver hur mycket bättre han är än tittarnas pojkvänner, framför allt för att han luktar så mycket bättre än vad de gör (han använder ju Old Spice, förstås). I den lite drygt 30 sekunder långa reklamfilmen får vi se mannen i duschen, på en båt och en strand och det hela slutar med den klassiska repliken ”I’m on a horse”.

Volvos reklamfilmer under 2010-talet

Det går att säga mycket om Volvo, exempelvis att de lyckats otroligt bra med många av sina reklamfilmer under 2010-talet. Det är framför allt tre av filmerna jag syftar på:

  • ”Epic Split” med Jean Claude Van Damme
  • ”Volvo Drive-E” med Robyn
  • ”Prologue” med Zlatan

Allihop lyckades bli virala nyhetssensationer med miljoner visningar på Youtube. Allihop väldigt smarta sett till att kombinera kända namn med passande scenarier.

Ica (2001-)

I en svensk kontext är det omöjligt att inte nämna Icas otroligt framgångsrika serie av reklamfilmer under 2000-talet. Få, om ens någon annan, har lyckats överbrygga gränsen mellan reklamfilm och ren nöjesproduktion som de reklamsketcher som Ica släppt med några episoder per år sedan 2001. Att Ica är Sveriges största aktör inom dagligvaruhandeln är ingen överraskning.